Yieldable

  • 03/01/2020
150 150 Dogfight Digital Online marketing

Yieldable

Yieldable betekent meegevend. De term slaat dan op de mate waarin de prijs van een product meegeeft. Deze prijzen staan dan ook niet vast, maar veranderen aan de hand van verschillende factoren. Dit zorgt ervoor dat je gaat kijken of je doelgroep de ene keer wat meer moeten betalen voor het zelfde product.

Schaarste

Als het aanbod van een product beperkt is, zal een klant sneller bereid te zijn om wat meer te betalen voor het product. Daarnaast zijn er ook weinig opties en als je het echt wilt hebben of meemaken, moet je er toch iets meer voor betalen.

Segmentatie

Door een onderscheid te maken in de diensten kan je ook klanten overhalen om iets meer te betalen. Wil jij meer service, dan zal je ook meer moeten betalen.

Het aanbod

De vraag moet soms groter zijn dan het aanbod, als je de prijs yieldable wilt maken. Als jij al vroeg een vliegticket boekt en het vliegtuig is vrijwel leeg. Gaan de vliegmaatschappijen de prijs naar beneden gooien om toch nog die vliegtuigen vol te krijgen. Jij voelt je genept hierdoor en zal dan ook de volgende keer langer wachten met het boeken van deze tickets, omdat je weet dat dit vliegtuig toch erg rustig is.