Het starten van een social media bedrijfspagina

1024 341 Dogfight Digital Online marketing

Dat social media deel kan zijn van je marketingstrategie, is niet nieuw. Tegenwoordig weet elke ondernemer, CEO, directeur, sales manager en zelfs de stagiair dat je een social media bedrijfspagina in kunt zetten als lead generator voor je bedrijf. Maar weten is iets heel anders dan het daadwerkelijk kunnen. We weten namelijk allemaal heel goed dat we met social media leads kunnen genereren en er omzet en verkoop mee kunnen stimuleren. Maar hoe dit klusje te klaren, is een skill waarvan het gros van de ondernemers (en zelfs marketeers!) denkt deze te bezitten. “Want het gaat toch gewoon om likes en volgers?”

social media bedrijfsprofiel afbWaarom is zakelijk posten of delen iets andere koek?

Omdat bedrijven (en ook marketeers van bedrijven) denken effectief met hun social media bedrijfspagina bezig te zijn als er veel likes en veel volgers zijn. – Dit geeft al aan dat social media ontzettend onderschat wordt. En niet alleen het effect van Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter of andere online landschappen, maar ook het gebruik ervan. Even metaforisch: de meeste bedrijfsprofielen worden gebruikt alsof het waterpistooltjes zijn, terwijl het geschut anno 2017 al is uitgegroeid tot een volautomatische shotgun. Oeps. Tijd dus voor een paar social media eye + mind openers alvorens je begint met dit geschut te reloaden.

De meeste social media bedrijfspagina’s worden gebruikt alsof het waterpistooltjes zijn, terwijl het geschut anno 2017 al is uitgegroeid tot een volautomatische shotgun. Oeps.

Wat doe ik als ondernemer of marketeer dan fout op mijn social media bedrijfspagina?

Dit zetten wij graag voor je uiteen middels onze infographic 11 Eye + Mind Openers voor een Succesvolle Social Media aanpak voor Bedrijven. Deze infographic bestaat uit 11 confronterende vragen over je bedrijfspagina op Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter of welk ander social medium je dan ook gebruikt. Het zijn vragen waarop je een simpele ja of nee kunt antwoorden, maar ook open vragen waardoor je wel eens flink achter je social media oren zult krabben.

Nieuwsgierig naar deze eye + mind openers? Download de infographic hier en neem hem mee naar onze afspraak binnenkort als brainstorm materiaal 😉

Door: Ghislaine Lesage