Content is King

Probleem: je hebt een goed product of dienst maar je hebt het idee dat je doelgroep dit niet ziet of hoort. Of dat je ‘stil zit’, dat er niets gebeurt met bijvoorbeeld het verkeer op je website. Moet je dan harder schreeuwen? Nee. Wel verder, vaker en gevarieerder. De oplossing voor je probleem is: content marketing! Want dat is het beste marketingmiddel om je bedrijf of organisatie te laten groeien. Aangenaam, wij zijn de content marketeers van online marketing bureau Dogfight Digital.

Terug naar de essentie: wat is dat eigenlijk, content?

Content is het vervolgstadium van stukjes informatie (input) in welke vorm dan ook over jouw bedrijf, organisatie, onderneming, product of dienst dat vervolgens creatief is omgezet naar een marketingproduct. Let dus op: input is geen content, input wordt content.

Vormen van content zijn:

Voorbeelden van input kunnen zijn:

  • Een x aantal van onze medewerkers heeft onlangs deze certificaten behaald
  • Ons bedrijf bestaat al 200 jaar
  • Al onze gerechten in ons restaurant zijn biologisch
  • Ons pand is ook ons visitekaartje, want…
  • Pietje is al 50 jaar in dienst
  • We zijn onlangs uitgeroepen tot nr. 5 in de top 500 van beste…
  • We hebben een nieuwe machine in onze werkplaats
  • etc.

Let dus op: input is geen content, input wordt content.

Geen synoniem voor tekst en óók geen synoniem voor input

Binnen bedrijfsmuren – of zelfs marketingmuren; shame, shame – wordt de term content vaak verward met ‘input’ of ‘tekst’; dit is een grote fout die voor miscommunicatie kan zorgen. Er wordt bijvoorbeeld een vacature uitgezet voor ‘Content Marketeer’ met daaronder de functie-eisen van een Copywriter of Tekstschrijver. – Dat is dus fout, want de term is geen synoniem voor tekst maar juist een verzamelnaam voor de diverse soorten en vormen waarin input kan worden gegoten. Of er wordt tijdens een meeting gezegd dat er ‘geen content is’. – Ook fout, want wat er eigenlijk gezegd wordt, is dat er geen input is.

Binnen bedrijfsmuren – of zelfs marketingmuren; shame, shame – wordt de term content vaak verward met input of tekst.

Hoe minimale input gouden content wordt

Input wordt niet zomaar content. Daarom bij deze een kijkje achter onze marketingschermen met een voorbeeld van how we do magic:

Een x aantal van de medewerkers heeft afgelopen maand een aantal certificaten behaald. Dat is dan de input. Vervolgens vormen wij marketeers dit om tot content. Een tipje van de sluier van onze hersenspinsels die daarop volgen: die certificaten zijn een vorm van extra kennis; super vruchtbaar om mee naar buiten treden! We interviewen het personeel om de input nog completer te krijgen en besluiten om er een blog van te schrijven, een infographic (grafische visual) te maken van alle kennisniveaus van het hele bedrijf en een korte bedrijfsfilm. De content is dan dus: blog, infographic en bedrijfsfilm. Vervolgens zetten we de blog ook nog op je website en bedrijfsprofielen op social media. De infographic zetten we in je nieuwsbrief en de korte bedrijfsfilm zetten we op je website bij de pagina ‘over ons’.

– En dat, dát maakt de geboorte van gouden content dat gegroeid is uit slechts één stukje input: de onlangs behaalde certificaten van het personeel.

Waarom is dit belangrijk voor mij?

contentDe voorgaande alinea laat zien hoe je met minimale input dus een non-stop contentmachine kunt maken. Als je wil kun je elke dag wel even ‘je neus laten zien’ aan je doelgroep – of deze dagelijkse frequentie nodig is binnen je marketingstrategie kunnen wij voor je bepalen -. En dat is fijn. Want de kreet ‘Content is King’ is niet voor niets uit de marketingaarde verrezen. Voor het geval je er nog nooit van gehoord hebt: content is king vanwege de enorme boost voor je zichtbaarheid. Het betreft namelijk allemaal kleine stukjes informatie waarmee jij een excuus hebt om naar de buitenwereld toe te treden. Om je neus even te laten zien aan je doelgroep. Of om even wat van je te laten horen. En wie gezien of gehoord wordt…is zichtbaar op de radar. En dáármee haal je die offerte, aankoop of klant binnen. Want muurbloempjes en grijze muizen worden immers niet gevraagd om mee te dansen op het schoolgala. Content wel. Content zorgt ervoor dat jouw bedrijf degene is die als eerste wordt uitgekozen tijdens de gymles. Of, om het ook even zonder metaforen te omschrijven: content laat je bedrijf of organisatie groeien.

Content is king vanwege de enorme boost voor je zichtbaarheid als bedrijf zijnde.

“Ik heb geen waardevolle input om mee naar buiten toe te treden.”

Onzin. Je denkt dat je geen waardevolle input hebt om mee naar buiten toe te treden. Waarheid is dat je simpelweg de inspiratie gewoon niet hebt. Je hebt geen onderwerpen. En dat geeft niet. Want dat is ons werk. Wij zijn content specialisten en we verdienen er ons brood mee. Dus wij zorgen wel voor die onderwerpen. Het enige waar we jouw bedrijf, onderneming, product, dienst of personeel voor nodig hebben is informatie. Ondersteunende informatie die jullie zó uit de mouw kunnen schudden, maar wij niet omdat wij geen verstand hebben van jouw product of dienst.

Klinkt goed, ik wil ook de beste content voor mijn onderneming!

Dat kan, wij voorzien je graag van de beste content! Neem contact op via onderstaand formulier of bel: ☏ 0513-619900