5 stappen: Hoe maak ik een video?

854 262 Dogfight Digital Online marketing

De populariteit van visuele content blijft toenemen en dat juichen we toe bij Dogfight Digital. Voor veel consumenten is video dé manier om informatie op te nemen.

  • 500 miljoen mensen kijken dagelijks Facebookvideo’s.
  • Na het bekijken van een productvideo is 64% van de gebruikers meer geneigd om het product te kopen.

De combinatie van beeld, geluid en tekst versterkt je verhaal beter dan elk ander medium. Ook kan video helpen jouw bedrijf een gezicht te geven en herkenbaarheid te creëren voor je doelgroep.

In vijf uitgebreide stappen leer je wat er nodig is om tot een goede videoproductie te komen.

Stap 1: Strategische planning

Bepaal je doel, verhaal en doelgroep.
Voordat je een video maakt is het belangrijk dat je weet welk verhaal je wilt vertellen en aan wie. Zodra je de doelgroep hebt bepaald en weet welk verhaal je gaat vertellen ga je dit verwerken in een script, story board en/of shotlijst.

Stap 2: Pre-productie

Plan de technische aspecten voor het schieten van je video.
Bepaal wat je nodig hebt om de uitwerking van je script te kunnen realiseren (locatie, acteurs, apparatuur, rest benodigdheden voor de set, etc) en hoe je dit in beeld brengt.

Stap 3: Productie

Het uitvoeren van je plan.
Ga op locatie je van tevoren uitgedachte beelden schieten met je crew. Zet de camera, belichting, audio apparatuur en al je acteurs klaar en laat jouw idee tot leven komen.

Stap 4: Post-productie

De montage.
Zet de geschoten beelden in de juiste volgorde op de tijdlijn. Voeg muziek, titels, animaties en een eventuele voice over toe. Monteer het geheel op de muziek en voeg geluidseffecten toe. Sluit af met de juiste kleurbewerking.

Stap 5: Marketing

Distributie en delen van je video.
Zodra je video klaar is ga je hem promoten via verschillende social media kanalen, websites, nieuwsbrieven en targeten richting de juiste doelgroep.

Bovenstaande stappen geven jou een goede kijk op wat er komt kijken bij het produceren van een video. Echter, voor sommigen blijft dit slechts een introductie. Heb je inhoudelijke vragen met betrekking tot het produceren van video? Laat een comment achter en wij zullen ze beantwoorden.

Door: Jelle Kooistra