11 manieren om verkoop te stimuleren via content marketing

888 266 Dogfight Digital Online marketing

Branded content is steeds populairder en als je daar een beetje bedreven in bent, kan je inspanning tot drie keer zoveel leads leiden dan met traditionele outbound marketing. Branded content kan dus een behoorlijk sterk middel voor je merk zijn. De vraag blijft natuurlijk wel, gaat dit mij helpen om mijn winst te verhogen? Onderstaande infographic is ontworpen door ClearVoice en biedt 11 tips voor het bouwen van een robuuste en holistische content marketing strategie die jouw kansen op conversie vergroot. Maar eerst die 11 fijne verkooptips:

1. Houdt vast aan de funnel.
2. Gebruik testimonials.
3. Ga verder op succesvolle berichten.
4. Experimenteer met niche advertenties.
5. Ga content partnerships aan.
6. Maak gebruik van experts.
7. Vergeet de Call-To-Action niet.
8. Voeg Live Chat toe.
9. Retarget je leads.
10. Follow-up met authenticiteit.
11. Gebruik e-mail nurture campagnes.

Ik wil ook verkoopstimulans middels content marketing!

Al overtuigd van bovenstaand lijstje? Wij kunnen dit voor jou regelen! Klik op onderstaande afbeelding, kies een marketing bundel en we nemen contact met je op om de 11 tips over content marketing te verwezenlijken.

Nog niet overtuigd? Lees dan gauw verder:

 1. Houd vast aan de funnel.
  Terwijl 68% van de B2B-organisaties geen helder beeld hebben van hun verkoop funnel, is het juist belangrijk om de verschillende fases van het proces in kaart te brengen. Daarbij is het ook belangrijk om content te ontwikkelen die elke aankoopfase ondersteunt. Traditionele marketing is vooral gericht om de koper van ‘bekend zijn met je merk of product’ naar ‘aankoop overweging’ te brengen. Hierna worden ze ‘los’ gelaten bij de sales afdeling. Bij moderne marketingstrategieën gaat het om het geheel, waarbij er veel meer samenwerking is tussen marketing en sales.
 2. Gebruik testimonials.
  De meeste consumenten zoeken toch al naar beoordelingen. Zorg ervoor dat je testimonials opneemt in content gericht op leads, die in de consideration fase van de funnel zitten.
 3. Ga verder op succesvolle berichten.
  Goede content marketing bestaat uit content die echt de juiste snaar raakt bij je publiek. De strategie nadien is vervolgens heel simpel: die succesvolle content gaan verbreden, gaan filteren, gaan reproduceren. Bijvoorbeeld omzetten naar een infographic, video blog of e-book. Bied gebruikers ten slotte de kans om toegang te krijgen tot deze exclusieve, gerelateerde content in ruil voor wat extra informatie zoals een e-mailadres.
 4. Experimenteer met niche advertenties.
  Veel bedrijven adverteren op Facebook of Google vanwege het grote bereik, maar het is vaak een goed idee om ook kleinere niche-sites op te nemen in je mediamix. Deze kunnen vaak betere leads tegen lagere kosten opleveren.
 5. Ga content partnerships aan.
  Content uitwisselen met een ander bedrijf kan een boost geven aan verkeer op beide sites, mits er een goede match is tussen beide bedrijven. Ontwikkel samen eens een interactieve app of quiz.
 6. Maak gebruik van experts.
  Werk aan het opbouwen van relaties met de belangrijkste influencers in jouw bedrijfstak, door middel van het leveren van waarde. Deel hun werk en ga het gesprek met hen aan.
 7. Vergeet de call-to-action niet.
  Tools om leads te verzamelen hoeven echt niet af te leiden van de user experience. Het toevoegen van links en informatieve aanbiedingen aan het einde van een interessante blog is een geweldige manier om leads te genereren. Je kunt conversie met 86% verhogen door een video toe te voegen aan jouw landingspagina. Daarnaast is 70% van de leads sneller geneigd om te converteren na het zien van een retargeting advertentie.
 8. Voeg Live Chat toe.
  Maak contact met potentiële klanten terwijl ze je website bezoeken. Een instant chat-tool biedt de mogelijkheid om direct contact met leads te maken, door op een gemakkelijke manier hun vragen te beantwoorden.
 9. Retarget je leads.
  Het kost gemiddeld 3 tot 5 contactmomenten voordat een lead klaar is om iets te kopen. Zorg ervoor dat je marketing strategie retargeting omvat.
 10. Follow-up met authenticiteit.
  Dertig tot vijftig procent van de verkopen gaat naar de leverancier die het eerst reageert. Zorg er wel voor dat je geen slappe boodschap of e-mail stuurt. Vertrouwen en een echte connectie bouw je op door oprecht interesse te tonen in het leveren van de juiste oplossing voor de klant.
 11. Gebruik e-mail nurture campagnes.
  Dit punt grijpt terug naar nummer 9. Tot wel 50% van alle leads kunnen gekwalificeerd zijn, maar gewoon nog niet klaar om iets te kopen. Houd je leads warm voor jouw bedrijf door middel van lange-termijn email nurture campagnes.

Het is dus noodzakelijk om de volledige funnel in gedachten te houden bij het vaststellen van een strategie achter content marketing. Een scheiding tussen verkoop en marketing heeft weinig zin in het huidige zakelijke landschap. Als deze teams informatie delen en nauw samenwerken kun je ervoor zorgen dat leads in elke fase van het aankoopproces correct worden bediend.

content marketing

Bron: CustomerThink